Interview with Kickass Developer, Akshit Wadhwa of BlogHaul.

 

Interview

So, here I am with the next interview after a long break. This time I got the chance to interview Akshit Wadhwa, the kickass designer behind the famous blogs as such Bloggersideas.com of Jitendra Vaswani, BeforeBuyReviews.com of Preet Sandhu and Viralblogtips.com of Bishal Biswas.

Currently, Akshit is working on a fashion blog along with his blog BlogHaul.com . That’s a lot to do with. You are wondering how Akshit, a 12th grader is managing all his online brands, designing works and hell lot of stuffs. That is a question that often strikes me too. He’s just more than an inspiration to young entrepreneurs.

In this interview you will be knowing about his journey so far, his plans and works and a lot more. No more waiting. Now, let’s begin with the Interview.

 

Interview With Akshit Wadhwa –

1. Hi! Akshit. I’m honoured to have you here on my blog. Please introduce yourself  to the readers.

Ans I’m from a Small City of Haryana named as Karnal. I have just completed my 12th this year and going to do BCA now to be Graduated and Will focus on all my work. No one was my inspiration but I can say that my Father was my inspiration. The only person who uses Computer in my family and I also started playing with Internet. I tried to be my own Inspiration as I didn’t get any knowledge from anyone in the starting. Maybe that was God Gifted.

2. What was the first thing you were in?Web designing or blogging?How?

AnsI was in Blogging first then only I get into Web Designing. I was not having a good blog design and some of the Good designs were paid so that’s why I tried to do something with my skills and make my blog design.

3. What are the advantages that you feel to be lucky of enjoying being a web designer yourself?

Ans – The advantages which I got in my blogging career is that I don’t need to Hire a Web Designer for my blog. I Design myself and I can change anything when I want to change in my blog design and not even to pay anyone for your Web Design. It also helps as now a days we need changes in our blog design time to time and other bloggers hire designers again and again but I don’t. 

4. Did you attend any online courses for your designing as well as blogging career?

Ans – No, I never tried any online courses and not even have taken any classes for it. Maybe this is the God Gifted blessing to me as I didn’t get what I have from anyone.

5. How do you stay up-to-date with current design trends?

Ans – I’m following some of the design sites and I also try to design some unique and quality designs by myself also. I daily hustle new designs and save them in my Laptop to make it good for future designs.

 

Create High Converting Landing Pages And Rack In Dollars With AdsBridge. Full Review.

6. Is Bloghaul your first brand or you had any other earlier?

Ans – No, I was having a blog earlier named as “aboutblogging.org” because of some reasons I changed it to BlogHaul.com.

7. Can you name some of your favourite bloggers and explain why they are your favourites?

AnsNeil Patel from Neilpatel.com– The Men of all these Game. Hats of to him. I think to be like Neil, He is the only guy who have been my favorite one.

Here are some more of my favorite bloggers:

Rank Fishkin

Brian Dean

Pat Flynn

John Chow

Harsh Agarwal

Matthew Woodward

Kulwant Nagi

Jitendra Vaswani

Anil Agarwal

Preet Sandhu

 

Now Find Long Tail Keywords With Decent Searches Within Minutes With KWFinder.com

8. What is your opinion about the updated Google algorithms? Are they going to affect the black hat SEO strategies?

Ans – I think that Black Hat SEO is not for the Long Term. Black Hat SEO can’t survive for the long term as it is done with the help of Tools, Spamming. It works like a work given to a machine. If you really want to grow your blog Never go for Black Hat SEO.

9. What was your greatest failure and what did you learn from that?

Ans – The Greatest failure of my old blog was that I have done some Black Hat SEO in it and got that blog as SPAM. I only do White Hat SEO now for my blogs to be in this field as Long Term.

10.  What was the most challenging moment in your blogging journey so far?

Ans – The most challenging moment that I have to study and do blogging as well as side business for me. I have connected with it and I can’t stop it. I even worked in my exams also. I have got this much passionate of it.

11. Tell me about your proudest achievement?

Ans – The Biggest Achievement of mine till now is that I have got Featured in Payoneer Event as Brand Ambassador of the event “Jitendra Vaswani” my name in front of 2k+ Bloggers, Entrepreneurs, Internet Marketers.

12. .A lot of newbies think that blogging is an easy way to make money online. Do you have some tips for those people who are interested in making money from the blog?

Ans – Nothing is Easy and Nothing is Impossible. So don’t get let off. Go on the Track everything takes time to show it’s results. I also have been working from last 2-3years and from last 8-10months I’m getting my success day by day.

 

Having any question to ask either me or Akshit? Don’t hesitate to question us in the comment box.

 

Thank you for reading this interview up to the end and spending your time on my blog. Spread this interview over your social media to give it the maximum possible reach.

 

 

1 Comment


  1. Hello Chandrangsu,
    Great Interview….. really hats off…. Seriously the list of famous bloggers are really great they all are the ideal to follow…
    Great Job done and love to see like this from you..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *